Kryddig kyckling med pumpafrön
4 portioner
Ingredienser:
Kryddblandning
- 1/2 citron
- 2 tsk sambal oelek
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1 msk flytande honung
Couscous med grönsaker
- 1/2 dl pumpafrön
- 4 port couscous eller annat gryn
- 10 torkade aprikoser
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 65 g babyspenat
- 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 10 minuter. Pensla på kryddblandningen och stek ytterligare ca 15 minuter.
- Kryddblandning: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
- Blanda citronskalet med sambal oelek, spiskummin, salt och honung.
- Couscous med grönsaker: Hetta upp en stekpanna och rosta pumpafröna gyllenbruna tillsammans med lite salt.
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
- Skiva aprikoserna. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och strimla löken.
- Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en stor skål häll över citronsaften.
- Vänd ner couscous, aprikoser och spenat tillsammans med grönsakerna. Strö över pumpafröna. Servera till kycklingen med en klick yoghurt.
Lycka till
/Carina
Min blogg är länkad till My taste och just nu pågår en tävling om tre lyxiga knivset från SATAKE - alla kockars dröm i köket! Eftersom mat är ett STORT intresse för mig är det även viktigt med bra redskap i köket. Jag tycker definitivt att jag är en värdig vinnare av dessa SATAKE knivar så att jag kan vässa till mig och få snyggare resultat.