Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Räktoppad lax med avokadosallad
4 portioner
Ingredienser:
4 portionsbitar lxfilé
100 g skalade räkor
1 lime,saft
3 msk färskost med pepparrot
2 avokado
1/2 citron,saft
35 g salladsmix
100g sockerärtor
10 cm gurka
10 gula pärltomater
1/2 granatäpple,kärnor
1 msk flytande honung
Garnering:
Räkor
Dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i varje laxfilé.Hacka räkorna grovt,spara några till garnering.
Blanda räkhack,färskost och limesaft,fördela blandningen i snitten i laxfiléerna.
Lägg filéerna i en smord ugnsform och ställ dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
Kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar,pressa lite citron över.
Tärna gurkan.Blanda avokado,sallad,gurka,sockerärtor och tomater. Strö över granatäppelkärnor och ringla över lite honung.
Garnera laxen med räkor och dill,servera med avokadosalladen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||
|