Direktlänk till inlägg 7 april 2016

Ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon

Av Carina Andersson - 7 april 2016 17:34

  

Ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g jordärtskockor
  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 120 g bacon
  • 1 dl riven färsk pepparrot
  • 65 g ruccola
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 600 g Alaska pollock
  • 2 dl smetana

Gör så här:

  • Sätt ugnen 225°C.
  • Borsta och dela jordärtskockor och potatis i halvor. Blanda dem med hälften av olivoljan, salt och peppar i en bunke. Häll ut rotfrukterna på en plåt och lägg över bacon. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Skala och riv pepparroten. Mixa snabbt ihop rucola och pepparrot med resten av olivoljan, vatten 1 dl smetana peppar och salt till en  pesto.
  • Salta och peppra fisken. Lägg den på rotfrukterna på plåten och tillaga ytterligare ca 5 minuter.
  • Servera fisken och rotfrukterna med rucolapesto och smetana.

Smaklig måltid

/Carina

 
 
Ingen bild

Malin Nilsson

11 oktober 2016 06:43

Vad gör du med fisken innan 5 minuter i ugnen?

Carina Andersson

11 oktober 2016 20:37

Jag gör inget,fisken är så pass tunn och värmen så hög i ugnen att det räcker med fem minuter.Det är rotfrukterna som behöver en stund till.
Med vänlig hälsning Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards