Direktlänk till inlägg 11 september 2016
Älgjärpar med ajvaryoghurt
4 portioner
Ingredienser:
Älgjärpar:
500 g älgfärs
2 msk hackad koriander
1/2 dl hackad pesilja
1 msk spiskummin
2 ressade vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1 ägg
2 tsk salt
Gör så här:Blanda i hop allt.Forma färsen till avlånga biffar.Stek runt om i stekpanna med 1 msk olja.
Matvete:
4 portioner matvete
2 st morötter
1 röd paprika
1 röd lök
125 g gröna ärtor (frysta)
2 msk citron pressaad citron
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär morötterna i mindre bitar.Skölj,kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.Skala och finhacka rödlöken.
Fräs morötter,lök och paprika i olja ca 4 minuter.Tillsätt ärtorna och fräs ytterligare 2 minuter.Tillsätt matveten och fräs så att allt blir varmt.Smaka av med peppar,salt och den pressade citronen.
Ajvaryoghurten:
1 dl ajvar relish
1 dl turkisk yoghurt
Gör så här: Blanda i hop
Servera allt tillsammans.Mycket smakrik och god middag.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|