Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016

Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Av Carina Andersson - 9 oktober 2016 17:52

  

Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott


4 portioner


Ingredienser:

Ris

  • 4 port basmatiris

Enbärs- och äppelkompott

  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 4 enbär
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk honung
  • 1 ask kryddkrasse

Kött

  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Till servering

  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kompott: Skala lök, äpple och ingefära. Hacka löken, tärna äpplet och riv ingefäran. 
  • Fräs lök, äpple och ingefära i oljan i en kastrull.  Krossa enbären, tillsätt dem vatten och honung och låt småputtra tills äpplena börjar bli mosiga, det tar ca 5 minuter. Späd eventuellt med lite extra vatten och smaka av med salt.
  • Klipp krassen och vänd ner hälften i kompotten strax innan servering.
  • Kött: Skär ytterfilén i ca 2 centimeter tjocka skivor och stek i oljan i stekpannan, ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Till servering: Servera köttet med äppelkompott, ris, spenat och strö över resten av krassen.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards