Direktlänk till inlägg 5 februari 2017
Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa
2 portioner
Ingredienser:
200 g rödkål
1 lime
1 tsk socker
1/2 tsk ättika 12 %
1/2 förpackning fryst ananas (tinad)
1/2 grön chili
1/2 rödlök
1 msk fryst koriander
3/4 dl ströbröd
3/4 msk paprikapulver
3/4 msk spiskummin
1/2 msk torkad oregano
300 g torskfilé
tortillabröd
1 dl rysk yoghurt
olja
salt
Gör så här:
Finstrimla rödkål.Lägg i en bunke och blanda med 1/2 tsk salt.Låt stå 5 minuter.Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar.Häll bort eventuell vätska.
Blanda i en rymlig skål: finrivet skal och pressad saft från en lime,1 tsk socker, 1/2 tsk ättika och 1 krm salt.
Blanda ner rödkålen i dressingen.
Ananassalsa:skär ananas i små tärningar.Finhacka grön chili och rödlök.Blanda i hop i en skål tillsammans med koriander.
Kryddpanering:blanda ströbröd,paprikapulver,spiskummin,oregano och 1/2 tsk salt på ett fat.
Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé.Vänd fisken i kryddpaneringen.
Stek fisken krispig i en stekpanna med olja 2-3 minyter per sida.
Servera kryddstekt torskfilé i tortillabröd med ananassalsa,rödkålssallad och rysk yoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|