Direktlänk till inlägg 29 april 2017
Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt
4 portioner
Ingredienser:
2 sötpotatisar
olivolja
salt
svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 morötter
4 tsk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm socker
2 krm chili flakes
2 burkar konserverade körsbärstomater ( a 400g )
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tärning kycklingbuljong
45 g mörk choklad
500 g rådjursfärs (det går bra med annan färs)
4 msk ströbröd
6 msk mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 avokado
2 vitlöksklyftor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
40 g koriander
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lkyfta potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Finhacka gula löken och vitlöken.Tärna paprikorna och moroten.Fräs alla grönsaker i en stekgryta med olja 2-3 minuter.Krydda med oregano,paprikapulver,spiskummin,salt,socker och chili flakes.
Blanda ner konserverade körsbärstomater,vatten,kinesisk soja och buljongtärningen.Låt sjuda 2-3 minuter.
Köttbullar:blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke.Låt stå 5 minuter.Blanda äggen,rådjursfärsen och saltet.Forma till köttbullar.Lägg ner köttbullarna i grytan och låt sjuda under lock 7-9 minuter.
Avokadoyoghurt:mosa avokadon i en liten skål.Blanda med pressad vitlök,matyoghurt och salt.
Rör ner den mörka choklade i grytan och smaka av med chili flakes.
Toppa grytan med koriander och servera med rostad sötpotatis och avokadoyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|