Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt

Av Carina Andersson - 29 april 2017 17:00

  

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt


4 portioner


Ingredienser:

2 sötpotatisar

olivolja

salt

svartpeppar


2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 röda paprikor

2 morötter

4 tsk torkad oregano

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 krm socker

2 krm chili flakes

2 burkar konserverade körsbärstomater ( a 400g )

2 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1 tärning kycklingbuljong

45 g mörk choklad



500 g rådjursfärs (det går bra med annan färs)

4 msk ströbröd

6 msk mjölk

2 ägg

1 tsk salt


1 avokado

2 vitlöksklyftor

1 dl matyoghurt

1 krm salt



40 g koriander


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Lkyfta potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Finhacka gula löken och vitlöken.Tärna paprikorna och moroten.Fräs alla grönsaker i en stekgryta med olja 2-3 minuter.Krydda med oregano,paprikapulver,spiskummin,salt,socker och chili flakes.

Blanda ner konserverade körsbärstomater,vatten,kinesisk soja och buljongtärningen.Låt sjuda 2-3 minuter.


Köttbullar:blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke.Låt stå 5 minuter.Blanda äggen,rådjursfärsen och saltet.Forma till köttbullar.Lägg ner köttbullarna i grytan och låt sjuda under lock 7-9 minuter.


Avokadoyoghurt:mosa avokadon i en liten skål.Blanda med pressad vitlök,matyoghurt och salt.


Rör ner den mörka choklade i grytan och smaka av med chili flakes.

Toppa grytan med koriander och servera med rostad sötpotatis och avokadoyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards