Direktlänk till inlägg 21 juni 2017

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostad sesamfrön

Av Carina Andersson - 21 juni 2017 09:00

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards