Direktlänk till inlägg 3 december 2017
Grekisk vildsvinsfärslimpa
6-8 portioner
Ingredienser:
Rotfrukter
700 g potatis
5 morötter
4 palstenackor
1 msk olja
salt och peppar
Vildsvinsfärslimpa
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
4 vitlöksklyftor
250 g gröna oliver med pimiento
1000 g vildsvinfärs
1-2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 ägg
2 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 kruka bladpersilja
Gör så här
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
Rotfrukter: Skär potatisen,morötter och palstenackori tjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
Vildsvinsfärslimpa: Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter.
Skala och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg, oregano, vitlök och oliver. Blanda ordentligt och forma till en limpa. Lägg limpan på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna eller tills innertemperaturen är 72°C.
Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
Hacka persiljan och strö över rotfrukter och vildsvinfärslimpan,servera med fetayoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|