Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips

Av Carina Andersson - 12 december 2017 19:45

  

Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips


2 portioner


Ingredienser:

200 g grönkål

bakplåtspapper

olja

salt


2 portioner ris


1/2 burk sesamfrön

3/4 dl rysk yoghurt

3/4 tsk japansk soja


1 rödlök

1/4 kruka koriander

15-20 limeblad

250 g vildsvinsfärs

olja

3 vitlöksklyftor

1 msk fiskolja

1 tsk chili flakes

1/2 tsk socker

1 tsk japans soja

1 lime


1 kruka mynta

1 gemsallad


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.


Grönkålschps: skär grönkål i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med salt.Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.Rör om efter halva tiden.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sesamyoghurt: rosta sesamfrön i en torr het stekpanna.Lägg över i en skål och blanda med rysk yoghurt och japans soja.


Strimla rödlöken.Grovhacka koriander och mortla limebladen.

Fräs vildsvinsfärsen i en stekpanna med olja.Tillsätt pressadvitlök.Låt fräsa 4-5 minuter tills vildsvinsfärsen är helt gonomstekt.Dra stekpannan åt sidan från värmen.

Tillsätt fisksås,chili flakes, socker och japans soja,pressa saften från lime,krossade limeblad,rödlök och koriander i stekpannan.Blanda ordentligt.Smaka eventuellt av med fisksås och chili flakes.

Plocka bort bladen från mynta.Strö mynta oöver färsen.Fyll salladsbladen med färs,sesamyoghurt och grönkålschips, Servera med ris.



Smaklig måltid

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards