Direktlänk till inlägg 12 december 2017
Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips
2 portioner
Ingredienser:
200 g grönkål
bakplåtspapper
olja
salt
2 portioner ris
1/2 burk sesamfrön
3/4 dl rysk yoghurt
3/4 tsk japansk soja
1 rödlök
1/4 kruka koriander
15-20 limeblad
250 g vildsvinsfärs
olja
3 vitlöksklyftor
1 msk fiskolja
1 tsk chili flakes
1/2 tsk socker
1 tsk japans soja
1 lime
1 kruka mynta
1 gemsallad
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Grönkålschps: skär grönkål i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med salt.Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.Rör om efter halva tiden.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sesamyoghurt: rosta sesamfrön i en torr het stekpanna.Lägg över i en skål och blanda med rysk yoghurt och japans soja.
Strimla rödlöken.Grovhacka koriander och mortla limebladen.
Fräs vildsvinsfärsen i en stekpanna med olja.Tillsätt pressadvitlök.Låt fräsa 4-5 minuter tills vildsvinsfärsen är helt gonomstekt.Dra stekpannan åt sidan från värmen.
Tillsätt fisksås,chili flakes, socker och japans soja,pressa saften från lime,krossade limeblad,rödlök och koriander i stekpannan.Blanda ordentligt.Smaka eventuellt av med fisksås och chili flakes.
Plocka bort bladen från mynta.Strö mynta oöver färsen.Fyll salladsbladen med färs,sesamyoghurt och grönkålschips, Servera med ris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|