Direktlänk till inlägg 31 januari 2018
Sechyckling med ginger beer,stjärnanis och chilistekt pak choy
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
30 g färsk ingefära
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kycklinglårfilé
2 tsk sechuanpeppar
olja
1/2 msk vetemjöl
2 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
1 flaska ginger beer
3 stjärnanis
300 g pak choy
olja
chiliflakes
salt
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fihacka ingefära,gul lök och vitlök.Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.Mortla sönder sechuanpeppar.
Fräs kyklingen i en stekpanna med olja 1-2 minuter.
Tillsätt lök,vitlök och ingefära,stek ytterligare 1-2 minuter.
Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl.
Blanda ner japansksoja,kinesisksoja,ginger beer och stjärnanis.Låt koka 6-8 minyter.
Chilistekt pak choy:skär tunna klyftor av pak choy.Fräs i en stekpanna med olja.Krydda med chili flakes och salt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|