Direktlänk till inlägg 31 januari 2018
Penne med krämig karljohansvamp,grana padano och äggula
2 portioner
Ingredienser:
180 g penne
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g grönkål
200 g karljohansvamp
smör
salt
eppar
1 tsk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 dl pasta vatten
1 bit grana padano
2 äggulor
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlöksklyftor.Finstrimla grönkål.
Fräs karljohansvampen i lite smör i en stekpanna 1-2 minuter.
Tillsätt lök,vitlök och grönkål,fräs ytterligare 1 minut.Krydda med salt ocg svartpeppar.
Pudra över vetemjöl.Tillsätt mjölk och låt koka i hop 1-2 minuter.
Blanda i hop karljohansvampsåsen med nykokt pasta och 1 dl pastavatten.
Finriv grana padano.Servera karljohansvampspasta toppad med riven ost och äggula.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|