Direktlänk till inlägg 15 februari 2018
Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
bakplåtspapper
olja
300 g kalkonfilé
smör
Rotselleripurè:
250 g rotseller
30 g smör
salt
svartpeppar
200 g grönkål
1 vitlöksklyfta
olja
salt
svartpeppar
1/2 förpackning hackade hasselnötter
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.
Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)
Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.
SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.
Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | |||||||
|