Äppelkladdkaka med kanelgrädde
Ingredienser:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen
Kanelgrädde:
2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
5.Vispa först grädden och ha sedan i creme fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.
Lycka till
/Carina