Direktlänk till inlägg 13 februari 2019
Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa
2 portioner
Ingredienser:
6 st cocktailtomater
1 st avokado
1/2 dl grekisk yoghurt
8 st tortillabröd
1/2 st aubergine
1/2 st silverlök + 1/2 st silverlök
20 g grana padano
1 st lime
1/2 kruka körvel
2 klyfta vitlök
3 st ägg
1 krm salt
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1/2 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
Gör så här:
Huevos rancheros: Halvera cocktailtomater och tärna aubergine. Finhacka silverlök och vitlök. Fräs allt i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med spiskummin. Låt fräsa 1-2 min.Tillsätt tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och sambal oelek. Låt sjuda på medelvärme 4-5 min. Knäck 3 ägg i såsen. Låt sjuda under lock på låg medelvärme tills äggen börjar att stelna, 3-4 min.
Avokadosalsa: Tärna avokado och finhacka silverlök. Lägg allt i en skål. Blanda med finrivet skal från 1 lime och pressad saft från halva limen. Krydda med salt.
Tortillabröd: Stek tortillabröd i olja i en stekpanna tills de är krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Grovriv Grana Padano. Toppa huevos rancheros med riven ost och färsk körvel. Servera med avokadosalsa, krispiga tortillabröd och grekisk yoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|