Direktlänk till inlägg 15 april 2019
Marockansk kyckling med saffran, oliver och ris med rostad mandel
2 portioner
Ingredienser:
Mandelris:
50 g flagad mandel
1 3/4 dl basmatiris
3 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
olivolja
Kyckling:
300 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
Marockansk tomat- och saffransragu:
1/2 gul lök
1/2 zucchini
1 förpackning saffran
1 burk konserverade körsbärstomater
1 förpackning snacksoliver
1/4 förpackning koreander
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk spiskummin
2 krm malen kanel
1/2 tsk salt
3/4 tsk chili flakes
1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 tsk flytande honung
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Rosta flagad mandel i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun.
Mandelris: Skölj riset i kallt vatten. Fräs det sköljda riset i en liten kastrull med olivolja. Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på låg värme under lock tills riset är färdigkokt.
Tärna zucchinin och finstrimla gul lök. Finhacka vitlök. Lägg allt i en skål.
Kyckling: Blanda paprikapulver, spiskummin och salt i en liten skål. Krydda kycklingen med kryddblandningen. Stek kycklingen 2-3 min per sida i en stekpanna med höga kanter. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen 10-12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Spara stekpannan till tomat- och saffransragun.
Tomat- och saffransragu: Tillsätt de skurna grönsakerna till stekpannan som kycklingen stektes i. Krydda med saffran, spiskummin, malen kanel, salt och chili flakes. Låt fräsa 1-2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, kycklingbuljong och honung. Låt sjuda 4-5 min. Tillsätt oliverna och sjud ytterligare 1 min.
Skär upp kycklingen i tunna skivor och lägg ner i tomat- och saffransragun. Toppa med koriander och resten av den rostade mandeln. Servera med mandelris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|