Direktlänk till inlägg 21 maj 2019

Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita

Av Carina Andersson - 21 maj 2019 19:45

  

Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita


2 portioner


Ingredienser:

Kryddmix

2 1/2 tsk kardemummakärnr

2 1/2 tsk spiskummin

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk malen koriander

1/2 tsk salt

1 krm chili flakes


Basmatiris

1 3/4 dl basmatiris

2 1/2 dl vatten

1/2 kycklinbuljongtärning


Kardemummakyckling

300 g kycklinglårfilé

1 st gul lök

2 st tomater

2 vitlöksklyftor

1 st grön chili

1 bit ingefära

1 1/2 dl vatten

1 kycklingbuljongtärning

olivolja

1 st lagerblad

2 msk tomatpuré

1 tsk flytande honung


Kålrabbi-raita

1/2 st kålrabbi

1 vitlöksklyfta

1 dl grekisk yoghurt

1 krm salt

1/2 krm spiskummin



Gör så här:

  • Kryddmix: Mortla sönder kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner övriga kryddor.

  • Basmatiris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men använd gärna buljongtärning istället för salt.

  • Kardemummakyckling: Strimla löken och tärna tomaterna. Finhacka ingefära (2 msk), grön chili och vitlök. Bryn lök, vitlök, chili och ingefära 2-3 min. Tillsätt kycklinglårfilé och kryddmix, bryn allt ytterligare 1-2 min. Blanda ner tomatpuré, tärnad tomat, lagerblad, vatten, buljongtärning och flytande honung. Låt sjuda 10-12 min.

  • Kålrabbi-raita: Skala och fintärna kålrabbin. Lägg i en liten skål och blanda med pressad vitlök, yoghurt, salt och spiskummin.

  • Servera kycklingen med kålrabbi-raita och basmatiris.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards