Direktlänk till inlägg 31 maj 2019
Smördegssnurrad sparris med romdipp
6-8 personer
Ingredienser:
10 vita sparris
10 gröna sparris
1 paket smördeg, 250 g
1 ägg
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
flingsalt
Romdipp:
1/2 rödlök
2 dl créme fraiche
1/2 dl majonäs
1/2 burk valfri rom à ca 80 g
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Tvätta sparrisen och skla bort det yttersta på den vita sparrisen.Skär även bort de nedersta ca 3 centimetrarna.
Dela smördegen i 1 cm breda remsor.Rulla in sparrisen i smördegen och lägg på plåtmed bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och flingsalt.Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Romdipp:Skala löken och hacka fint.Rör i hop med créme fraiche,majonäs och rom.Smaka av med salt och peppar.
Servera med nygräddade sparrissnurror.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|