Direktlänk till inlägg 14 juli 2019
Jordgubbspannacotta
4 portioner
Ingredienser:
2 gelatinblad
200 g jordgubbar
1 lime – zest och juice
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Rensa och skölj jordgubbarna, dela och mosa dem tillsammans med limezest, juice och vaniljsocker.
3. Blanda de mosade jordgubbarna med grädde och socker i en kastrull. Värm upp till första bubblan.
4. Dra av från plattan, krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma vätskan.
5. Fördela i portionsglas.
6. Ställ i kylen minst tre timmar. Dekorera gärna med lime och jordgubbar.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|