Senaste inläggen
Tomat- och pastasoppa
4 portioner
Ingredienser:
2 dl pasta
Smör att steka i
2 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
4 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong
Hackad färsk basilika
Cayennepeppar
Gör så här:
*Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
*Finhacka lök och fräs i smör i en kastrull.
*Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter.
*Lägg i den kokta pastan. Grovhacka basilika och rör ner i soppan. Smaka av med lite cayennepeppar och salt.
Vi åt soppan tillsammans med stekpannebröd.
Smaklig måltid
/Carina
Broccolisoppa med kräftstjärtar
4 potioner
Ingredienser:
Cowboysoppa
6 portioner
Ingredienser:
800 g viltfärs/köttfärs
3 gula lökar, hackade
3 klyftor vitlök, finhackade
5 potatisar, skalade och tärnade
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1/2 dl tomatpuré
3 köttbuljongtärning
2 små burkar majs
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk Salt
Svartpeppar
På slutet:
3 dl grädde
5 dl standardmjölk
Till servering
2 paprikor, tärnade
Gör så här:
- Bryn köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner alla ingredienserna utom det som ska i på slutet och kör i 8-10 h på låg
– Häll i grädde och mjölk, rör om och kör på ca 30-40 minuter på hög
– Servera med hackad paprika och nybakat bröd.
Smaklig måltid
/Carina
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Filmjölkslimpa med äpple & lingon
1 limpa
Ingredienser:
7 dl havregryn, mixa till mjöl (jag använder havregryn med fibrer)
1 rivet äpple
1 dl lingon
2 ägg
3 1/2 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa havregrynen till mjöl.
Vispa äggen fluffigt. Blanda i resten.
Häll i en bakplåtsklädd brödform.Grädda i ca 55 minuter.
Lycka till!
Fylld zucchini
4 personer
Ingredienser:
1 zucchini
salt
svartpeppar
Tomatsås:
1 förpackning krossade tomater med vitlök
1 finhackad röd lök
1 tsk sambal oelek
1 krovhackad kruka basilika
salt
svartpeppar
Fyllning:
250 g ricotta
1 1/2 dl finriven grana pandano
1 ägg
salt
svartpeppar
10 skivor proscutto
Topping:
1 dl riven parmigiano reggiano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär tunna skivor på längden och lägg på bakplåtspapperklädd plåt,salta och peppra.
In i ugnen ca 15 minuter.
Under tiden blandar du ihop tomatsåsen.Täck botten på en ungssäker form med tomatsås, spara hälften.
Blanda i hop ricotta fyllningen.
Lägg på en skiva proscutto och en klick ricotta,rula i hop zucchinin, lägg i formen på tomatsåsen.
Klicka på resten av tomatsåsen på zucchinirullarna.
Strö på riven parmigiano. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
Smaklig måltid
/Carina
Albansk grönsakspaj
Ingredienser:
2-3 st fasta zucchini (ca 900 g)
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
5 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1 dl rapsolja
2 tsk örtsalt eller salt
Smör eller olja till pensling av form
Serveringsförslag:
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Knaperstekt bacon
Sallad
Tomater
Gör så här:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
Smörj en form, ca 28 cm i diameter, med olja eller smör.
Riv zucchini och morot på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda ihop majsmjöl och bakpulver.
Tillsätt olja, grädde, yoghurt, ägg, örtsalt och vispa ihop till en smet.
Blanda ihop smeten med rivna grönsaker och pressad vitlök.
Lägg i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 min.
Vitlöksyoghurt: Blanda ihop yoghurt vitlök och salt.
Låt pajen svalna en stund innan servering. Servera med knaperstekt bacon,sallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Västerbottenpaj med kantareller
Ingredienser:
Gör så här:
1.Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.Ställ i kylen ca 10 minuter.
2.Blanda samman ricotta och Västerbottensost. Putsa kantarellerna och stek dem i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skala rödlöken och skiva den tunt. Strimla purjolöken.
3.Blanda samman de stekta kantarellerna med röd lök och det vita från purjolöken i en bunke.
4.Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter.
Lägg ett lager med ostfyllningen i botten. Bred inte fyllningen hela vägen ut till kanten utan stanna ca 2 centimeter från kanten. Toppa med svamp och lök-blandningen och toppa med det gröna från purjolöken. Vik in kanterna och pensla kanten med ägg.
5.Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 30 minuter.
Smaklig måltid
/Carima
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|