Direktlänk till inlägg 1 januari 2014
Vanilj och rosenmousse med pistaschkrisp
6-8 personer
Ingredienser:
2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 msk rosenvatten
2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde
Krisp:
1/2 dl skalade pistaschnötter
1 dl strösocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.Blanda socker,rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en kastrull och värm försiktigt tills sockret smält.Ta upp gelatinbladen,krama ur vattnet och lägg ner dem i gräddblandningen och låt dem smälta.
Låt krämen svalna något och tillsätt sedan 2 1/2 dl grädde.Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.
Pistaschkrisp:Finhacka nötterna.Lägg nöthacket på en plåt med backplåtspapper.Smält sockret i en stekpanna tills den fått gyllenbrun färg.Ringla sockret över nötterna och låt stelna.
Vispa moussen fluffig med elvisp.Fördela moussen i glas,garnera med pistaschkrisp.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|