Direktlänk till inlägg 29 september 2014
Morotssoppa med ingefära och vitlök
4 portioner
Ingredienser:
6-8 stora morötter (800g)
1 st gul lök
1/2 purjolök
3 st vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 grönskasbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl creme fraiche paprika & chili
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här:
Skala morötter,lök,purjolök och vitlök och skär dem i små bitar.
Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de får färg,ca 3 minuter.
Tillsätt ingefära och smulade buljongtärningar,låt fräsa med 1 minut.
Häll på vatten och låt soppan sjuda på svag värme med lock ca 10 minuter tills morotsbitarna är genomkokta.
Tillsätt creme fraich,mjölk,salt och peppar.Mixa soppan slät.Servera soppan varm,smaksätt med persilja.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|