Direktlänk till inlägg 1 maj 2015
Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze
4 personer
Ingredienser:
1 kg vildsvinsstek
Glaze:
2 dl blåbär
2 dl lingon
1 gul lök,skuren i klyftor
4 lagerblad
5 dl vatten
1 msk salt
2 krm svartpeppar
2 msk mald ingefära
3 dl råsocker
Tillbehör:
1 speskål
1 gul lök,hackad
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt
peppar
majsena redning
2 äpplen, skuren i halvor
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till glaze i en kastrull.Koka upp under omrörning och låt sedan koka 10 minuter.
Ställ kastrullen åt sidan och låt glazen svalna.
Puttsa steken.Lägg den sedan i glazen då det svalnat.Låt ligga ca 30 minuter innan grillningen.
Använd en kött termometer vid grillningen.
Vänd steken regelbundet och pensla med glaze så fort du vänt steken.
Innetemperaturen på köttet är 58 -rosa, 65 - medium, 70 - välstekt.
Låt köttet vila 15 minuter i folie innan du skär upp det.
Skär spetskålen i mindre bitar.Svetta lök och spetskål i en kastrull och slå över mjölk,grädde,salt och peppar.
Koka i hop och red med majsena.
Servera med grillade äpplen och blåbär.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|