Direktlänk till inlägg 24 maj 2015

Älgkalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Av Carina Andersson - 24 maj 2015 19:32

  

Älgkalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad


4 portioner


Ingredienser:

Potatis

  • ca 500 g sötpotatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka timjan
  • salt och peppar

Kalvfärsbiffar

  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 500 g älgkalvfärs
  • 1/2 msk smör

Citronyoghurt

  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Till servering

  • 65 g ruccola


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Potatis: Skölj och skär potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med olivoljan och timjankvistarna. Krydda med salt och peppar.
  • Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Älgkalvfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd och mjölk med senap och kryddor. Låt svälla ca 2 minuter och blanda sedan ner färsen. Forma den till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i smöret i en stekpanna. Låt biffarna sedan steka med på potatisplåten när det återstår 10 minuter av potatisens tid.
  • Citronyoghurt: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda yoghurten med citronskalet och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Till servering: Servera potatisen och biffarna med citronyoghurten och ruccola.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards