Direktlänk till inlägg 14 februari 2016
Hjortfiégryta
4 portioner
Ingredienser:
800 g potatis
250 g morötter
1 tsk olivolja
1 hjortfilé
flytande margarin
1/2 purjolök
250 g champinjoner
1 svampbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl vitt vin (går även bra med matlagningsvin)
2 dl creme fraiche
2 tsk timjan
1 tsk maizena redning
Tillbehör: ärtskott
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och skär potatisen i klyftor och morötter i stavar.
Lägg det på en plåt och häll på olivolja och salt.Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
Skär filén i bitar och bryn runt om i margarin.
Strimla purjolken och klyfta champinjonerna,stek i margarin.
Smula i buljongen och slå på vatten,vin och creme fraiche.Krydda med timjan och eventuellt lite salt och peppar.
Lägg i köttet och låt småkoka ca 10 minuter.Red av med maizena.
Servera grytan med klyftpotatis,moröttr och ärtskott.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
|||||||||
|