Direktlänk till inlägg 10 april 2016
Tacopaj på älgfärs
4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk flytande margarin
1 dl mjölk
Tacokrydda:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
Fyllning:
1 gul lök
1 paprika
400 g älgfärs
1 tsk flytande margarin
tacokrydda
1 dl vatten
2 dl cremé fraiche
2 msk majonäs
2 krm peppar
4 tomater
1 dl riven ost
1 knippr persilja
Sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Pajdeg:
Blanda vetemjöl,salt,bakpulver,margarin och mjölk.Förgrädda skalet 10-15 min.
Fyllning:
Hacka lök och paprika.Bryn färs och lök i margarin,tillsätt paprikan.
Tillsätt tacokrydda och vatten.Låt småkoka tills vätskan är borta,ca 10 min.
Lägg röran i pajskalet.
Rör ihop majonäs ,creméfraiche och peppar.Bred det över pajen.Skär tomaterna i skivor och lägg på.Strö över ost och grädda i ugn 20 min.Klipp över persilja,servera med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|