Direktlänk till inlägg 1 september 2019
Äpperlpaj med hemgjord vaniljvisp
Ingredienser:
Äppelpaj
Fyllning:
4 äpplen
1/2 tsk kanel
2 msk strösocker
Smuldeg:
150 g smör, kylskåpskall
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 krm salt
Vaniljvisp:
2 äggulor
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Äppelpaj:Sätt ugnen på 220 grader.Skala äpplen och skär dem i skivor.
Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter.Strö över kanel och strösocker.
Smuldeg: Nyp i hop smöret med de torra ngredienserna till en smulig deg.
Smula degen över äpplena.
Grädda pajen längst ner i ugnen 26-28 minuter.
Vaniljvisp: Vispa äggulor, florsocker och vaniljvisp vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffigt i en annan bunke,men inte för hårt.
Vänd ner äggulesmeten i vispgrädden och rör om ordentligt.
Förvara i kylskåpet.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|