Direktlänk till inlägg 16 februari 2020
Baconlindade gremolatafyllda kycklingfiléer
6 portioner
Ingredienser:
900 g kycklingfiléer
salt
svartpeppar
2 paket bacon, á 140 g
Fyllning:
1 dl hackad persilja
2 vitlöksklyftor
rivet skal från 1 citron
Till servering:
2 dl quinoa tricolore
65 g rucola
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk steksky
1 äpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Banka eventuellt ut filéerna, torka av och lägg yttersidan nedåt.Salta och peppra.
Fyllning: Hacka persiljan och vitlöken, finriv citronen och blanda i hop till en gremolata.Fördela den över kycklingfiléerna och rulla i hop.Linda baconskivor runt och lägg i en smord ugnsfast form.
Sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter.
Skölj och koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.Blanda med rucola innan servering.
Sås: Skala och skär äpplet i små bitar, blanda ner i yoghurten,salt och svartpeppar, tillsätt stekskyn från kycklingen och blanda.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
||||
|