Grillad kycklingfile med dillbroccoli
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
½ apelsin, saft och zest
50 ml rapsolja
2 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Dillbroccoli:
650 g broccoli
2,5 dl majonnäs
50 ml färsk dill, finhackad
salt och citronpeppar, efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda apelsin, olja och kryddor i en liten skål. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse.
Skaka om ordentligt och marinera 5 minuter eller mer. Lägg i en ugnsfast form.
Sätt in i ugnen 45 minuter eller mer tills vingarna fått fin färg och köttet är genomstekt.
Koka under tiden broccolin i lättsaltat vatten några minuter. Broccolin ska behålla sitt tuggmotstånd och sin fina färg.
Häll av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Smaka av med citronpeppar och eventuellt mer salt. Servera direkt till kyckling.
Smaklig måltid
/Carina