Alla inlägg under februari 2016
Kyckling med parmaskinka,balsamsås och råris
4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
4 skivor parmaskinka
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk balsam vinäger
2 pressade vitlöksklyftor
150 g sockerärtror
200 g körsbärstomater
4 portioner råris
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt,peppar och oregano.
Bryn dem i smör i en stekpanna.Linda parmaskivorna runt kycklingen och ägg dem i en ugnsfastform.
Vispa i hop grädde,balsamvinäger,fond och vitlök.Häll det i formen.
Ställ formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
Koka råriset enligt anvisningen på förpackningen.
Servera kycklingen med råris,körsbärstomater och sockerärtor.
Lycka till
/Carina
Vildsvinsjärpar med matvete
4 portioner
Ingredienser:
500 g vildsvinsfärs
1 msk koriander
2 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
3/4 dl hackad persilja
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl matvete
125 g frysta gröna ärtor
1 st paprika
2 st morötter
2 msk citron juice
svartpeppar
salt
1 dl turkisk yoghurt
1 dl ajvar relish
olivoja
Gör så här:
Blanda vildsvinsfärsen med ägg,riven vitlök,spiskummin,koriander,sambal oelek,persilja och salt.
Forma färsen till avlånga biffar.Stek dem runt om i olja på medelvärme ca 7 minuter.
Koka matvete enligt avnisningen på förpackningen.
Skalaoch skär morötter i mindre bitar.Skölj och kärna ut paptikan,skär i mindre bitar.Skala och skär löken i mindre bitar.
Fräs morötter,paprika och lök i olja tills det blir mjukt.Tillsätt årternh fräs ytterligare 2 minuter.
Tillsätt matvete och fräs 3 minuter så att allt blir varmt.Smaka av med citronjuice,salt och peppar.
Blanda ajvar relish och yoghurt.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
|||||||||
|