Alla inlägg under februari 2017
Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa
2 portioner
Ingredienser:
200 g rödkål
1 lime
1 tsk socker
1/2 tsk ättika 12 %
1/2 förpackning fryst ananas (tinad)
1/2 grön chili
1/2 rödlök
1 msk fryst koriander
3/4 dl ströbröd
3/4 msk paprikapulver
3/4 msk spiskummin
1/2 msk torkad oregano
300 g torskfilé
tortillabröd
1 dl rysk yoghurt
olja
salt
Gör så här:
Finstrimla rödkål.Lägg i en bunke och blanda med 1/2 tsk salt.Låt stå 5 minuter.Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar.Häll bort eventuell vätska.
Blanda i en rymlig skål: finrivet skal och pressad saft från en lime,1 tsk socker, 1/2 tsk ättika och 1 krm salt.
Blanda ner rödkålen i dressingen.
Ananassalsa:skär ananas i små tärningar.Finhacka grön chili och rödlök.Blanda i hop i en skål tillsammans med koriander.
Kryddpanering:blanda ströbröd,paprikapulver,spiskummin,oregano och 1/2 tsk salt på ett fat.
Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé.Vänd fisken i kryddpaneringen.
Stek fisken krispig i en stekpanna med olja 2-3 minyter per sida.
Servera kryddstekt torskfilé i tortillabröd med ananassalsa,rödkålssallad och rysk yoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron
2 portioner
Ingredienser:
1/2 knippe bladpersilja
1 citron
1 dl rysk yoghurt
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning saffran
1 1/2 dl risoni
4 1/2 dl vatten
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 tomat
200 g chorizo
paprikapulver
cyennepeppar
salt
olja
Gör så här:
Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.
Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.
Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.
Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.
Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.
Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.
Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron
ca 20 st
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Kladdkakemuffins banan & choklad
ca 12 st
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|