Senaste inläggen

Av Carina Andersson - 6 september 2020 16:16

 

Äppelpaj



Ingredienser:

 

Smuldeg:

100 g smör

3 dl mandelmjöl

2 dl kokosflingor

2 msk sötströ

1 msk vaniljpulver


Äpplen:

6 äpplen

2 tsk kanel


Topping:

50 g mandelspån


Gör så här:

Låt smöret stå framme en stund så att det blir mjukt.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda i hop alla ingredienser till smulpajen i en bunke, arbeta i hop till en smulig deg med en gaffel eller elvisp.

Skala och skär äpplen i mindre bitar.Lägg dem i en smord pajporm.Strö över kanel.

Fördela smuldegen över äpplena.Strö över mandelspån.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Pudra över lite florsocker, servera med vaniljfluff, receptet här>>>




Ät och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 6 september 2020 16:10

 

Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparrotssås


2 portioner



Ingredienser:

300 g laxsida

salt och citronpeppar

½ citron


Räk och pepparotscréme:

2 dl créme fraiche

1 msk riven färsk pepparrot

80 g Ishavsrom

2 msk Eidens kaviar

100 g lyxräkor i lag

2 msk finhackad dill

Salt och svartpeppar


Tillbehör: ½ kruka salladsblad


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min. Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.

Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.

Lägg på citronskivorna . Toppa med räk- och pepparrotscrémenöver.



Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 6 september 2020 16:05

 

Kycklinggryta med fänkål och sparris


2 portioner


Ingredienser:

½  hackad gul lök

1 skivad vitlöksklyfta

1 strimlad medelstor

fänkål 1 msk smör

300 g kycklingfilé i bitar

1 msk kycklingfond

2 dl vispgrädde

75 g färskost med vitlökssmak

3 kvisttomater

125 g färsk sparris i bitar

salt

svartpeppar


Till servering: Grönsallad


Gör så här:
Fräs all lök och fänkål i smör. Tillsätt kycklingen och stek på medeltemperatur. Häll i fond, grädde och ost. Låt puttra ca 10 min. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset. Lägg tomater och sparris i grytan och sjud i 5 min. Tillsätt salt och peppar. Servera grytan en grönsallad.



Smaklig måltid

/Carina



Av Carina Andersson - 31 augusti 2020 08:56

 

Lax med sparris och hollandaise sås


2 portioner


Ingredienser:

75 g haricots verts

100 g snack morötter

125 g vit sparris

125 g grön sparris

250 g lax

1,5 dl hollandaise sås - färdig

salt och vitpeppar

1 msk hackad dill

Citron


Gör så här:'

Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg hälften av hollandaise sås i botten på en ugnsfastform. Spara resten till topping. Dela haricots verts och lägg i formen. Skala morötter och vit sparris. Dela grön och vit sparris och lägg i formen tillsammans med morötter. Tillsätt den hackade dillen och blanda runt tillsammans med grönsakerna. Tärna laxen i större bitar och lägg på grönsakerna. Strö över salt och vitpeppar. Ringla över resten av hollandaise såsen på laxen. Sätt in i ugnen i 25 min och servera med citron och några dill kvistar.


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 31 augusti 2020 08:52

 

Tacopaj - LCHF


4 portioner


Ingredienser:

Pajskal

100 g smör

2 msk psylliumhusk

2 dl mandelmjöl

1 ägg
Fyllning

1 msk smör

500 g nötfärs

1 gul lök

1 paket tacokrydda

1 dl vatten

3 tomater

1 ägg

2 dl créme fraiche

4 msk majonnäs

Salt och svartpeppar

2 dl riven ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och dryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka löken och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen. Hacka tomater och lägg över färsen. Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med sallad.


Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 30 juli 2020 15:44

 

Glutenfri Tuppkaka med rabarber & kardemumma


Ingredienser:

  • smör och mandelmjöl till formen
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 50 g kallt smör
  • 1 msk hel kardemumma
  • 300 g rabarber
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 dl grovhackad mandel

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 200°C.
 
Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter (för 10 bitar).
 
Blanda samman ägg, socker mandelmjöl och rismjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl.
 
Bre ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan.
 
Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse,
florsocker och kardemumma.
 
Strö rabarberblandningen och grovhackad mandeln över kakan. Grädda i 30 minuter i mitten av ugnen.
 
 
Låt kakan svalna före servering.
 
 
                                                                      Ät och njut
                                                                      /Carina

 

 

Av Carina Andersson - 29 juli 2020 16:24

 

Rabarberchutney med chili

 

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färskriven ingefära

Gör så här:

Skala rabarbern och skär i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finstrimla chili.
 
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme i ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar. Förvara chutneyn i kylskåp.
 
 
Lycka till
/Carina

 

Av Carina Andersson - 26 juli 2020 16:15

 

Blåbärscheesecake


Ingredienser:


Botten:

250 g digestive kex

100 g smör


Fyllning 1:

450 g Philadelphiaost

2 1/2 dl blåbär

1 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg


Fyllning 2:

2 1/2 dl creme fraiche

2 1/2 msk socker

1 msk vaniljsocker


Dekoration:

2 dl blåbär 

citronmeliss



Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret och krossa digestive kexen.Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form med löstagbar kant.

Grädda i 7-10 minuter.


Blanda samman allt till fyllning 1 tills det blir en slät smet.Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.


Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan.Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.


Dekorera cheesecaken när ni ska äta den.


Låt cheesecaken stå kallt.Den blir oftast som godast om den får stå över natten.

Servera gärna med färska blåbär och lätt vispad grädde till.



Ät och njut

/Carina



Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards