Senaste inläggen
Äppelpaj
Ingredienser:
Smuldeg:
100 g smör
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
2 msk sötströ
1 msk vaniljpulver
Äpplen:
6 äpplen
2 tsk kanel
Topping:
50 g mandelspån
Gör så här:
Låt smöret stå framme en stund så att det blir mjukt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda i hop alla ingredienser till smulpajen i en bunke, arbeta i hop till en smulig deg med en gaffel eller elvisp.
Skala och skär äpplen i mindre bitar.Lägg dem i en smord pajporm.Strö över kanel.
Fördela smuldegen över äpplena.Strö över mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pudra över lite florsocker, servera med vaniljfluff, receptet här>>>
Ät och njut
/Carina
Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparrotssås
2 portioner
Ingredienser:
300 g laxsida
salt och citronpeppar
½ citron
Räk och pepparotscréme:
2 dl créme fraiche
1 msk riven färsk pepparrot
80 g Ishavsrom
2 msk Eidens kaviar
100 g lyxräkor i lag
2 msk finhackad dill
Salt och svartpeppar
Tillbehör: ½ kruka salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min. Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
Lägg på citronskivorna . Toppa med räk- och pepparrotscrémenöver.
Smaklig måltid
/Carina
Kycklinggryta med fänkål och sparris
2 portioner
Ingredienser:
½ hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 strimlad medelstor
fänkål 1 msk smör
300 g kycklingfilé i bitar
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
75 g färskost med vitlökssmak
3 kvisttomater
125 g färsk sparris i bitar
salt
svartpeppar
Till servering: Grönsallad
Gör så här:
Fräs all lök och fänkål i smör. Tillsätt kycklingen och stek på medeltemperatur. Häll i fond, grädde och ost. Låt puttra ca 10 min. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset. Lägg tomater och sparris i grytan och sjud i 5 min. Tillsätt salt och peppar. Servera grytan en grönsallad.
Smaklig måltid
/Carina
Lax med sparris och hollandaise sås
2 portioner
Ingredienser:
75 g haricots verts
100 g snack morötter
125 g vit sparris
125 g grön sparris
250 g lax
1,5 dl hollandaise sås - färdig
salt och vitpeppar
1 msk hackad dill
Citron
Gör så här:'
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg hälften av hollandaise sås i botten på en ugnsfastform. Spara resten till topping. Dela haricots verts och lägg i formen. Skala morötter och vit sparris. Dela grön och vit sparris och lägg i formen tillsammans med morötter. Tillsätt den hackade dillen och blanda runt tillsammans med grönsakerna. Tärna laxen i större bitar och lägg på grönsakerna. Strö över salt och vitpeppar. Ringla över resten av hollandaise såsen på laxen. Sätt in i ugnen i 25 min och servera med citron och några dill kvistar.
Smaklig måltid
/Carina
Tacopaj - LCHF
4 portioner
Ingredienser:
Pajskal
100 g smör
2 msk psylliumhusk
2 dl mandelmjöl
1 ägg
Fyllning
1 msk smör
500 g nötfärs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
2 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och dryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka löken och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen. Hacka tomater och lägg över färsen. Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Glutenfri Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Ingredienser:
Gör så här:
Rabarberchutney med chili
Ingredienser:
Gör så här:
Blåbärscheesecake
Ingredienser:
Botten:
250 g digestive kex
100 g smör
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
2 1/2 dl blåbär
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Fyllning 2:
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk socker
1 msk vaniljsocker
Dekoration:
2 dl blåbär
citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och krossa digestive kexen.Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda i 7-10 minuter.
Blanda samman allt till fyllning 1 tills det blir en slät smet.Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan.Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
Dekorera cheesecaken när ni ska äta den.
Låt cheesecaken stå kallt.Den blir oftast som godast om den får stå över natten.
Servera gärna med färska blåbär och lätt vispad grädde till.
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|