Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
Gulasch: Strimla purjolöken. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela,kärna ur och tärna paprikorna fint.Skala och tärna morötterna fint.
Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull och stek sedan älgfärsen i stekpannan. Lägg älgfärsen i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater och tomatpuré. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vitlökskräm: Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.
Mini paj med lax och ricotta
6 st
Ingredienser:
1 förpackning smördeg 250 g
250 g ricotta
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 förpackning salladslök 125 g
1 msk smör
200 g kallrökt lax
salt
citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugn...
HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP
Ingredienser:
700 g hjortrygg
2 tsk rapsolja, kallpressad
200 g svamp, blandad
6 st salladslökar
1 dl hoisinsås
2 ms k balsamicovinäger
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...
Lemon posset med vanilj och hallon
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
¾ tsk vaniljsocker
1 d l strösocker
1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft
1½ msk frystorkade hallon
Topping:
hallon och kaksmulor ...
Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Ingredienser:
ca 600 g laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt
M...