Alla inlägg under november 2013
Paprikayoghurt med torsk
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Majs- och currysoppa och tortillas med bönkräm
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Nutella pannacotta
5 portioner
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
5 msk nutella
3 gelantinblad
1 vaniljstång
3 passionsfrukter
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljstången.Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.Lägg i nutella och blanda tills nutellan är smält.Tag upp gelantinbladen och krama ur vattnet,lägg gelantinen i den varma grädden med nutellan.
Blanda om väl och fördela i fem glas.Låt stå i kylen minst fyra timmar.
Servera med passionsfrukt.
Lycka till
/Carina
Älgfärsjärpar med trattkantarellsås
4-6 personer
Ingredienser:
800 g älgfärs (eller annan viltfärs)
1 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk viltfond
3 skivor bacon,finhackad
1 tsk torkad rosmarin
1 msk dijonsenap
1 tsk stött grönpeppar
salt och svartpeppar
Sås:
ca 200 g trattkantareller
smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk viltfond
1 msk japansk soja
2 msk tranbärsgelé
3 msk portvin
1 tsk citronsaft
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosmarin
salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och stek deni smör tills den är mjuk och fått lite färg.
Blanda väl med resten av ingredienserna.Fukta händerna och forma avlånga järpar.
Lägg i en ungsfast form. 200 grader i ca 10-15 minuter.
Stek under tiden svampenlätt i smör.Tillsätt grädde,viltfond,soja,gelé,portvin,citronsaft,rosma
rin och grönpeppar.
Låt koka i hop tills såsen tjocknar något.Smaka av med salt och peppar.
Servera järparna med sås och pressad potatis.
Lycka till
/Carina
Cheesecake med mango och passion
10-12 bitar
Ingredienser:
Digestivebotten150 g Digestivekex
60 g smält smör
Cheesecakefyllning300 g Philadelphiaost
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1,75 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
250 g mango
Dekoration 3 st passionsfrukter
Gör så här
1. Digestivebotten
Mixa kexen till fina smulor.
2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
3. Cheesecakefyllning
Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
4. Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
5. Häll smeten över bottnen.
6. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
7. Mixa det till en puré.
8. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
9. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
10. Dekoration
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
11. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.
Lycka till
/Carina
Älgfärs soppa
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
1 purjolök
2 morötter
2 röda paprikor
1 l vatten
1 förpackning krossade tomater
1/2 tomatpure
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk paprika pulver
salt och peppar efter smak
Olja
3 msk hackad färsk persilja
Creme fraiche
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Skiva purjolöken och fräs den i olja.Stek sedan färsen,krydda med paprika pulver.
Skala morötterna,skär morötter och paprika i önskad storlek.Lägg allt i en gryta.Häll i krossade tomater,vatten och buljong.
Låt allt koka 10-15 minuter.Smaka av med tomatpure,salt och peppar.Strö över hackad persilja innan servering.
Blanda creme fraiche med vitlök.Servera med soppan.
Lycka till
/Carina
Pastalåda med bresaola
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | ||||
|