Direktlänk till inlägg 10 november 2014
Pulled moose
4 portioner
Ingredienser:
800 g högrev från älg
1 st gul lök
4 klyftor vitlök
1burk konserverade cocktailtomater
1 1/1 msk paprika pulver
1 msk spiskummin
1 msk farinsocker
3 msk oxfond med rödvin
1/2 dl vatten
2 msk whisky
Gör så här:
Lägg ner högreven i grytan.
Skala och skiva löken och vitlöken tunt.Blanda överiga ingredienser i en skål och bred ut på köttet.
Lägg sedan lök och vitlök ovanpå högreven.Sätt locket på grytan.
Ställ grytan i ugnen på 125 grader.Låt tilllagas i 4-6 timmar.Köttet är färdigt när det enkelt går att riva isär.
Dra isär köttet med en gaffel och blanda noggrant runt köttet i grytan.Saltaoch peppra.
Serveta med tortillabröd,sallad och någon god sås.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|