Direktlänk till inlägg 20 juni 2015
Vitlöksspäckad vildsvinsfilé
4 personer
Ingredienser:
700 g vildsvinsfilé
12-15 marinerade vitlöksklyftor
Matinad:
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
Tillbehör:
1 kg färskpotatis
olivolja
salt och peppar
1 dl hackade färska örter
Grillad paprika
Valfri sås
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden.Späcka filén med de marinerade vitlöksklyftorna,använd kniv att göra hål i filén.Lägg filén i en plaspåse och slå över marinaden.Låt filén ligga i marinaden minst två timmar.
Tag fram filén en timme innan grillningen.Grilla filén 10-15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.Lägg den nytvättade potatisen i en långpanna,droppa över olivolja,salt och peppar.Rosta potatisen mitt i ugnnen i ca 30 minuter.Blanda potatisen med de hackade örterna.
Servera filen med potatis,grillad paprika och valfri sås.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|