Pasta med salsa verde och kyckling
4 portioner
Ingredienser:
Salsa verde
- 1 huvudsallad
- 1/2 kruka basilika
- 1 msk kapris
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Grönsaker
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 1 dl svarta oliver
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 1 msk soja
- 1 msk honung
Till servering
- 4 port pasta (gärna gemelli)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Salsa verde: Hacka salladen grovt. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Grönsaker: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar. Låt oliverna rinna av.
- Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
- Blanda soja med honung och krydda med peppar. Pensla kycklingen med honungsblandningen och stek klart mitt i ugnen ca 6 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Till servering: Blanda salsa verde med pastan och grönsakerna och servera till kycklingen.
Lycka till
/Carina