Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015
Chilikryddad laxfilé med nudlar i kokossås
4 portioner
Ingredienser:
500 g laxfiléer
1 + 1 vitlöksklyfta
1 tsk + 1tsk sambal oelek
1 lime
250 g risnudlar
1 burk kokosmjölk
2 hönsbuljongtärningar
strösocker
rapsolja
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.Strö på salt.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.Blanda en vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek,1 msk socker och 1 msk olja.
Skölj limen i ljummet vatten.Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda hälften av skalet med chiliblandningen.Fördela över laxfiléerna.
Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta,buljongtärningar,restrerande limeskal,2 msk limesaft och 1 tsk sambal oelek.
När nudlarna är klara lägg ner dem ikokosmjölken.
Servera laxen med nudlarba och sallad.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|