Alla inlägg under april 2016
Tacopaj på älgfärs
4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk flytande margarin
1 dl mjölk
Tacokrydda:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
Fyllning:
1 gul lök
1 paprika
400 g älgfärs
1 tsk flytande margarin
tacokrydda
1 dl vatten
2 dl cremé fraiche
2 msk majonäs
2 krm peppar
4 tomater
1 dl riven ost
1 knippr persilja
Sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Pajdeg:
Blanda vetemjöl,salt,bakpulver,margarin och mjölk.Förgrädda skalet 10-15 min.
Fyllning:
Hacka lök och paprika.Bryn färs och lök i margarin,tillsätt paprikan.
Tillsätt tacokrydda och vatten.Låt småkoka tills vätskan är borta,ca 10 min.
Lägg röran i pajskalet.
Rör ihop majonäs ,creméfraiche och peppar.Bred det över pajen.Skär tomaterna i skivor och lägg på.Strö över ost och grädda i ugn 20 min.Klipp över persilja,servera med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Sojakyckling med krämig pepparrotssallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Senapsstekt karré med kålrotscrčme och persilja
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Bönpasta med paprika och mozzarella
4 personer
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid.
/Carina
Hjortstek med timjan och honung
Ingredienser:
Sås:
Tillbehör:
Potatisgratäng
Sallad
Gör så här:
Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken.
Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt.
Mät upp timjan, olja, honung, salt och peppar i en liten skål. Blanda.
Bred ut över hjortsteken.
Ställ in hjortsteken i nedre delen av ugnen i 125°C tills kött-termometern visar 62°C (mediumstekt).
Låt köttet vila i rumstemperatur tills det blivit ljummet, minst 30 minuter.
Gör såsen: Häll spadet från köttet i en såskastrull. Tillsätt viltfond, vatten, grädde, balsamvinäger och maizenamjöl. Vispa.
Låt koka upp under omrörning och koka ett par minuter.
Servera steken med tex potatisgratäng och sallad.
Smaklig måltid och lycka till.
/Carina
Räk- & fetaostfylld lax
4 portioner
Ingredienser:
4 laxfiléer ā 175 g
Topping:
100 g fetaost
2 dl skalade räkor
1/2 dl créme fraiche
2 msk hackad dill
Sås:
2 dl créme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven ost
salt
citronpeppar
Cayennepeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett längsgående snitt i varje laxbit.
Topping: Smula fetaosten och hacka räkorna.Blanda med övriga ingredienser till toppingen.Fördela på laxen.
Sås: Blanda samman créme fraiche,yoghurt och riven ost.Häll lite sås i en smord ugnsform.Placera laxbitarna ovanpå och fördela resteramde sås omkring.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Garnera med räkor,dill och rivet citronskal.
Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
Smaklig måltid.
/Carina
Räkpaj
4-6 personer
Ingredienser:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|