Direktlänk till inlägg 26 juli 2020
Rabarberkaka - glutenfri
Ingredienser:
150 g rabarber
125 g smör
2 dl sötströ/socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk malen kardemumma
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 msk mjölk
20 g mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar.Lägg bitarna i en pajform.
Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan.
Tillsätt sötströ/socker, ägg bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk.Rör i hop ordentligt till en jämn smet.
Pudra över kardemumma på rabarberna.Häll sedan smeten över rabarerna.Strö över mandelspån.
Grädda rabarberkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera rabarberkakan med vaniljfluff, receptet finns nedanför.
Vaniljfluff:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa i hop allt till en fluffug konsistens.
Servera vaniljfluffet till rabarberkakan.
Du kommer aldrig att vilja köpa vaniljvips efter att ha ätit denna.
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|