Direktlänk till inlägg 30 december 2014
Laxpaj
Ingredienser:
Gör så här:
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Skär laxen i små bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm stora skivor. Fräs purjolöken i smör i en panna. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Vänd ner citronskalet. Fördela lax och spenatfräs i pajskalet. Vispa samman, ägg, grädde, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|