Senaste inläggen
Äppelbars
Ingredienser:
1 äpple
1 msk kanel
5 dadlar
2 dl havregryn
Gör så här:
Mixa allt utom havregrynen till en smet. Rör ner grynen. Platta ut, skär i bitar.
Lycka till
/Carina
Bakpulvermorotsfrallor
Ca 10 st
Ingredienser:
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
6 dl 3 dl vetemjöl + 3 dl rågsikt
100 g smör, rumsvarmt
50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.
2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
Lycka till
/Carina
Chokladmousse med smak av kaffe
2 portioner
Ingredienser:
1 dl grädde
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kokossocker
2 msk starkt kaffe
250 g mascarponeost
Topping:
Hallon
Nescafe
Gör så här:
Blanda alla ingredienser,förutom toppingen,Mixa i hopp med en stavmixer.
Servera i två skålar,dekorera med hallon och nescafe.
Lycka till
/Carina
Bakpulverlimpa
Ingredienser:
6 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
Lycka till
/Carina
Snabba kanelbullar
Ca 20 st
Ingredienser:
75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker
Garnering
1 ägg (uppvispat)
Pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk.
Lycka till
/Carina
Fetaostgratinerad paprika
2 portioner
Ingredienser:
4 paprikor
125 g fetaost
3 msk ajvar relish
50 g rucolasallad
3 msk grön pesto
salt
svartpeppar
1/2 granatäpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela paprikorna och ta bort kärnhuset.Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Lägg rucolasallad på tallriken och lägg paprikorna ovanpå.
Fördela grön pesto och strö över salt och svartpeppar.
Gröp ur kärnorna ur gratantäpplet och strö över.
Smaklig måltid
/Carina
Blomkål och broccoligratäng med kyckling
2 portioner
Ingredienser:
1/2 blomkålshuvud
1/2 färsk broccolistång
1 kycklingbuljongtärning
250 g kycklingfilé
2 tsk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk dragon
1/2 hackad gul lök
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl créme fraiche
1/2 dl västerbottenost
1 msk dijonsenap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär buketter av blomkålen och broccolin.Koka upp vatten i en kastrull med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dante, ca 3 minuter.
Häll av vattnet och lägg i en form.
Strimla kyckling i medelstora bitar.Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med kryddorna och den hackade löken.
Stek i några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap salt och svartpeppar och låt koka upp.
Häll kycklingen och såsen över blomkålen och broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Stekt lax med gräslöksås
2 portioner
Ingredienser:
300 g laxfilé
salt
citronpeppar
1 tsk olivolja
150 g sockerärtor
2 citronklyftor
Gräslöksås:
1 dl grädde
1/2 fiskbuljong
2 msk hackad gräslök (går bra med fryst)
ssalt
citronpeppar
Gör så här:
Skär laxen i bitar (om du inte har färdigskuren laxfilé)
Strö på salt och citronpeppar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten 1-2 minuter.
Servera laxen med kokta sockerärtor, gräslöksås och citron.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|